Putera Irama Sri Harmoni

Putera Irama Sri Harmoni

Saturday, October 10, 2009

KANA UNDANG TEAM LAIN DI JERUDUNG

Geng2 durang yang lain
Ani Haji Aliakbar, pemain gandang time atu, and sampat jwa ku minta ajar guling tangan tampat nya..hehe

Ani cigu Haji Bagul.. ea tukar2 main guling tangan dengan aku



Assalamualailum kepada sesiapa yang membaca, cetanya cemani, mula2 aku ani kana telipun, nda ku tawu siapa, tapi mengajut membawa main di jerudong katanya, so aku ani dtg lah.. jamputan pkul 11.00am, aku sampai dsana 10.30am.. kali nda jwa ada durang ani, kn dmsg inda lagi becr8.. tapi guling tangan ada ampai2.. then dh 11.20 cematulah, ada tia durang ani.. mula2 nda ku tau nie cpa membwa aku ah, kali diliat kenal hantap..haha then pacah lah kami main tadi, segala lagu kami main.. siuk lah..haha mana nda, harta bh tu..haha video

Wednesday, September 30, 2009

MAIN DI KAMPUNG SENGKURUNG 'A'

Pemain-pemain pewaris gila harta..haha
Artison pemain dari kumpulan warisan kami import.. geng2 gila harta jwa bh..heheh

Yang ini adeknya, sirril.. uuhhuumm~ yg ini aku punya..hehehe



Ani sesi mengulun durng,. kmi suruh durang ambilkan minuman untuk kmi..haha nada deh..



Kedapatan kn siapa yg lapar atu..haha




Dua balah pengantin yg berseri..kami doakan semoga bberpanjangan di sepanjang hayat hingga ke anak cucu..Amin~




Tuesday, July 21, 2009

Woohhooo~~ Aku Dapat Ikan!!!

Haha basar ikan ku lurih atu nyamu..hehehe tp na ku tau namanya..ehe *hawar* 1.5 kilo xa.. aku ngail di serasa nie msa kmarin cuti a..
Ani kn di masak dh leh boz bini..hehehe bh laju2..hehehe


Nah!!! Ahirnya~ wohoo apa lagi, cacah kichup padas la..haha

Monday, July 13, 2009

JiHaD TiMe DuLu TaUn 20O6

Assalamualaikum semua..hehe cuba kmu liat nie aku ah..haaha kurus ja? dibandingkan dgn yg ani??hehehe aku mau kmu bagi comment di chat box ah..hehehe k tudulduu~~

Wednesday, July 8, 2009

Main Di Kampung Parit 5/7/2009

Ani pesakit-pesakit gila harta yg sadang-sadang hensom..haha kmi bgambar dmall nie lapas gila harta nie dbwh a, di parit a..hehehe

Ani wah keliru ku, mna satu kerita pengantin?? yang merah ka yang putih ani??
Nah nah cBibi dh keliru, cRahman nyuruh mengambil barang dkritanya, ani salah masuk plg..gegege



Ani time kami main lagu samalindang..


Nie nah ya balah pengantin laki, hensem kn? sayangnya bepunya dh..hehehe spoting xa pengantinnya..hehehe selamat pengantin baru bro..Eseehh Bro lg tu..hehehe Selamat pengantin baru bang..





Pemain hadrah ada jwa kana undang dari Rimba..





Ani apa nie eh..urang paling gila harta nie anatara semua a..haha ani makan lagi kelaparan..esh3~




Diul~ sabar2 ah..kajap lagi mkn nie..hehehe faduil " bh jgn lama2, lapar hantap ku nie"





Nah ahirnya makan tia sikawan ani..hehehe bh plahan2 saja




YaAllah~~ sama lah mcm crahman time di ICC ah..garpu pun nah ditalannya..esh3




Geng-geng putera irama kn mamam..









Tuesday, July 7, 2009

Wakil-Wakil Kapal Belia Yang Terpilih 50 Urang Ah..hehehe Team Yg Dtg SGD n SGD And Kenangan Krita Nda Mau Distat

Alhamdulillah~ ahirnya mau tia di stat..hehehe
Nah ahirnya mau tia dstat, tpksa bejumper wa pkai krita ku..hehehe

Im thinking~ Im thinking


Ani lagi panat.. adakah disuruhnya masukan fruit tea tmpat engine, bepikair jwa ku tu




Nie nah krita penyelamat kami,ehehe jeng3~





Ani yang gila nie, lapas kmi liat wayang atu, kerita ckacak ani nda mau dstat..huhu atu bekeraja kmi menyurung apa, x nada pandai mau..rupanya auto..haha siang hari eh menyurung




Lapas kmi makan, kmi semua liat wayang ICE AGE di seri kiulap mall..Gila pacah ceritanya..hehehe Nda lagi nampak gigi wa ketawa ah..haha apakan?






Di mamih kiulap kmi makan







Geng2 SGD and SGC sja yg dtg mlm atu







Thursday, July 2, 2009

Selected To Final In Kapal Belia 27/6/2009

Assalamualaikum semua.. Alhamdulillah,syukur pada Allah saya terpilah bagi pemilihan terakhir kapal belia 2009.. What i heard 1000 urg masuk kapal belia ani coz urang dari belait,temburung,tutung n brunei jua yg ikut serta..mula-mula pemilihan pertama dikurangkan until 50 urg..then pemilihan ke-2 akan dikurangkan lagi 30 org.. 30 urg ani tah yg akan dipilih untuk join kapal belia atu nanti.. buat msa ani still 50 urg n aku salah sorang daripadanya.. pemilihanya mencabar berabiz lah.. 27-6-2009 pada pukul 11 lalu n hari atu hari sabtu, kmi disuruh masuk ke hutan kalimunting di subuk, bukan apa, durang kn meliat cemana kmi teamwork sesama sendiri.. kmi semua dibahagikan kepada 5 kumpulan,iaitu group A.B.C.D.E.. kmi masuk keutan atu ganya kana bagi 1 touch light n 1 map, ramai kmi 10 urg.. ujan lg barai2 timme atu, tp alhamdulillah lah ahirnya kmi keluar jwa dari utan atu 4 jam stangah.. ok lah jwa, mencabar berabiz n sangal jwa kaki naik turun bikit atu.. ia kn jadi kenangan kmi sampai bila2 jwa.. hop aku dapat masuk pemilihan yg terakhir ani yg kn dikurangkan jadi 30 urg atu n hop kaka Ana,Artison n Rafe dpt terpilih jwa masuk kapal belia ani..Amin.. 2 my friend yg nda terpilih, jgn putus asa, cuba lagi taun dpn k,mna tau rezeki k..amin Emm hop my friend dpt mendoakan aku masuk ke kapal belia ani..Amin Amin YaRabbal Alamin~

Friday, June 26, 2009

Main Di Kampung Mata-Mata 21/6/2009 *Di Sebelah Pagi*

Parents kmi join bgambar dgn pengantin..haha tantulah, abg saudara ku xah tantulah..hehehe
Woii!! Serios jwa woii..haha Elek2 ee, Bubus krg Keybord ah..haha
Pemain-pemain Putera Irama kmi Yang tak laku :p

Time kmi main lagu Cari Jodoh Dari Wali Band
Dua balah pengantin yang nampak berseri Di atas pelamin

Main Di Kampung Madewa 21/6/2009 *Di Sebelah Petang*

cBibi posing dgn cutenya dan kambangnya..hehe tu peminatnya dbelakang ah..
Geng~ Doa geng
Banarnya hari ani hari terakhir bagi pemain gendang kami(Hairol) Ea belajar di KL selama 3 tahun.. kata2 nya buat kmi sedih darinya "geng,ari ani ku last main dgn kmu, power wah geng, meriah lah last ku main ani" huhu Hop u succes dsna belajar k..amin~


video

Balah Pengantin Bini Membuat Persembahan Poco-poco


video

Kami memainkan lagu joget Cabuk-cabuk pemintaan dari pengantin.. n durang pun ikut menari

Monday, June 8, 2009

07/06/2009 Majlis Perkahwinan Di Subuk

Nampak berseri ah kedua balah Pengantin di atas pelamin ani..Tapi spoil nya cBibi tia jwa tangah2 atu..hehe
Jom mamam~


Ketua Putera Irama join menari poco-poco..cyok eh, meriah acara masa pagi ah..hehehe


Masa ani acara membaca doa




Si Nabil bakas team Putera Irama pun join kmi lagi..hehehe nmpaknya kmi kn bawa ea lagi



video

27.5.2009- Main Di Dewan Mentiri


Yang Teramat Mulia meliat persembahan kami dan ketua kampung Tanah Jambu Hj Asar Bin Hj Badarudin juga ada di acara tersebut

Ketibaan Yang Teramat Mulia



Soldier-soldier Puera Irama..




Sesi antam-antam..hehehe